Start > Aktiviteter > Hjärnaktiviteter

Hjärnaktiviteter

Resmålet

Resemålet är en tävling då man kan vara både stora och små grupper. Aktiviteten bygger på det kända programmet ”på spåret”.

Poker

Slå er ner runt ett pokerbord för att spela lite Texas holdem tillsammans. Har ni aldrig spelat förut är det en bra ide att få hjälp av en instruktör som lär er spelets grunder innan ni sätter i gång på riktigt. Spelet erbjuder stor spänning och mycket tänkande.

Destination X

Destination x är en poängjakts tävling där man ska hitta destinationer för att få poäng, men det gäller att vara så snabb som möjligt, ju kortare tid det tar desto mera poäng får laget. För att hitta till de olika destinationerna får ni kluriga ledtrådar, frågor angående allt möjligt, musik som har betydelse på något sätt eller en bild på er destination. En kul och fartfylld lek som piggar upp och låter hjärna och kropp arbeta.

Femkamp

Att anordna en spännande femkamp är en klassiker på en konferens. Då tävlar man i lag där samarbetet ofta har en avgörande roll för att vinna. Det finns många olika delmoment man kan använda sig av och självklart bör ni anpassa er femkamp så tävlingen passar era deltagare. Ett exempel på hur en femkamp kan vara uppbyggt: Frågesport eller basketstraffar, rita och gissa, labyrinten, skytte och blåsrörsalfapet.

Orientering med gåtor

En gruppaktivitet då det gäller att hitta kontroller i skogen med hjälp av en karta. På varje kontroll finns ett lösenord. Kan kompletteras med en mobil telefon där ni ska lösa gåtor för att kunna fortsätta.En konferens fungerar lite som en tändvätska för alla deltagare

Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar