Start > Service & tjänster > Mat- och dryckaktiviteter (Aktiviteter)

Mat- och dryckaktiviteter (Aktiviteter)

Matlagning med en kock

Att lära sig laga mat med hjälp av en erfaren kock är en härlig gruppaktivitet på en konferens. Det är inte bara kul utan även en bra lärdom i livet att kunna laga mat ännu bättre.

Det kan bli mycket bättre att ha en professionell kock som hjälper er laga en utsökt middag. Varför inte göra det lite extra spännande och till exempel ordna en vildmarksinspirerad matlagningsstund då maten lagas över öppen eld.

Testa vara barmästare

Ett kul och lättsamt sätt att lära känna varandra är att bjuda in en barmästare som visar hur man gör drinkar. Dela gärna in deltagarna i grupper och anordna en liten tävling där dom som gör den godaste drinken vinner.

Chokladprovning

Ingen kan väl motstå choklad. Men varför inte lära sig lite mera om denna fantastiskt goda godis.

  • Hur tillverkas choklad?
  • Finns det nyttig choklad?
  • Vilken temperatur bör chokladen ha?
  • Hur stor skillnad är det om man har mycket eller lite kakao?

Vinprovning

Väldigt trevligt är den traditionella vin provningen, det kan inte gå fel. Det finns många saker att lära sig om vin. Hur tillverkas vin? Vilka sorts druvor är bäst? Man kan även diskutera vinets historia, jordmån och klimat. Det finns många olika vinprovningstekniker som är väldigt spännande att få lära sig.

Kombinationsprovningar

En annan variant är att prova en dryck och nått tillsammans för att lära sig hur smaker kan förstärkas av varandra eller förminskas. Vad passar bra i hopp med vad? Väldigt lärorikt hur man kombinerar mat tillsammans.

Några exempel på kombinationsprovningar är sill och nubbe, viner och tapas, vin och choklad, vin och skaldjur, italienska viner och charkuterier.

Äta i tältkåta

En del anläggningar har sina speciella sätt att servera maten på. Varför inte sitta ute i en tältkåta med vänner och en levande eld då ni äter.

Kinesisk teceremoni

Detta rekommenderas för en lite mindre grupp cirka 20 personer. Njut av det gröna teet från Kina undertiden berättar ett proffs om det gröna teets historia, hur man gör teet och effekter. Det sägs nämligen att teet är väldigt bra för vår hälsa och kallas därför det gröna guldet. En unik upplevelse som inte får missas om tillfället finns.Några av de vanligaste typerna av konferenser är Kickoffer och Firmafester

Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar