Start > Olika konferenser > Kickoff

Kickoff

En uppstart (nystart) på ett företag eller projekt kan man likna en kickoff med. På en kickoff ska personalen peppas, informeras, teamet ska trimmas in och målen ska presenteras. Hur ska kickoffen vara? Ska den vara en lågbudgetvariant eller ska det vara en exklusivt kickoff? Ska den förläggas utomlands eller nära kontoret? Konferensarrangörerna kan hjälpa dig att sätta ihop en bra kickoff utefter dina förutsättningar.

En kickoff markerar starten av det senaste projektet, den årliga verksamheten eller en ny arbetsgrupp. Med en kickoff får företaget möjligheten att inspirera, skapa entusiasm och informera medarbetarna inför det nya.

Det finns oändligt många aktiviteter att välja mellan, det kan vara att, paddla havskajak i Stockholms skärgård, Spela boule mitt i staden, bestiga Kebnekaise, rida islandshästar på Island eller fiska hummer på västkusten. Att kombinera kickoffens innehåll med en aktivitet är mycket vanligt och det skapar en arbetsglädje, bra sammanhållning och minnen att dela och prata om på fikarasterna.

Ett alternativ är att hela företaget åker till solen på kickoff. Avkoppling och värme i kombination med en konferens brukar vara en bra kombination. Ett annat bra alternativ som är lite motsatsen är att åka skidor i svenska fjällen, eller varför inte i alperna.

Att ha en driven föredragshållare eller säljcoach på kickoffen kan vara bra. Detta kan du också få hjälp med, samt att hitta bra föreläsare. Det ska även planeras in bensträckare mellan konferenspassen och så måste det självklart finnas någon underhållning av något slag.Du ska alltid välja aktivitet på konferensen efter dina egna förutsättningar

Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar